Van egy titkos, tuti képlet arra, hogy megértsd a matekot...

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Használd a képletet arra, hogy valóban megértsd a matekot!

A képlet segíteni fog megérteni miért nem megy a matek!

Ahogy az emberi kapcsolatok javítására is van egy jó kis képlet, úgy a matematikában is van egy működő képlet arra, amelyet alkalmazva képes leszel valóban megérteni a matekot, és kompetens is leszel benne.

Kompetens jelentése: hozzáértő, magas szinten művelő.

Hányas érettségi a célod? Kövesd a képletet, és el fogod érni!

Én a képletet alkalmazva lettem matek magántanár, és a tanítványaim is úgy szerették meg a matekot, hogy tudtukon kívül az óráimon ezt a képletet követték, mert ez az én bevált módszerem!

De a titkos matek képlet feltárása előtt gondold végig az alábbiakat!

Vegyük például az egyik osztálytársadat!

Biztos volt olyan, amiben nem értettetek egyet, és összevesztetek. Tudtatok nyugodtan kommunikálni egymással az incidens alatt vagy azt követően? Jó barátodnak tartottad őt abban a pillanatban?

Ugye nem? ;-)

Összeveszés majd kibékülés

A kibékülés hogyan valósult meg?

Mégis fontos volt neked a barátsága? Elkezdtétek higgadtan megbeszélni? Vagy sikerült megértened a problémáját, és beláttad, hogy lehet most te tévedtél?

Melyik kettő volt a kulcs a harmonikus kapcsolat eléréséhez? Mert a háromból kettőre garantáltan szükséged volt!

De nézzünk egy másik példát!

Volt olyan ismerősöd, aki elsőre nem volt ugyan szimpatikus, de később mégis azzá vált?

Hogyan történhetett ez meg? Hát úgy, ha volt valami közös pontotok, ami érdekelt benneteket, beszéltetek róla, és egyetértettetek. Minél több mindenben egyetértettetek, annál inkább kezdett szimpatikussá válni, annál többet kommunikáltatok, és a végén már lehet a legjobb barátod is lett. Volt ilyen?
A matek megértésére is van egy ehhez hasonló képlet.

Csak az a baj, hogy sok diák és szülő, sőt még más magántanárok is elfelejtik, hogy a „matek megértésének kulcsa” nem a lenti háromszög egyik csúcsa, hanem a teljes háromszög... 


Nézd meg az ábrát!

A képlet a megértéshez!

A matematika megértése, a jó érettségi jegy megszerzésének feltétele a háromszög csúcsainak kitágítása, a háromszög kerületének és területének növelése.

Ha két csúcsát kifelé toljuk, akaratlanul a harmadikkal is megtörténik, és növekszik a háromszögünk, ezáltal a MEGÉRTÉSÜNK IS NÖVEKSZIK!

Így megvalósul a kompetencia, megvalósul az érettségin a jó jegy, amellyel támogatjuk a továbbtanulásodat!

EZ A KULCS, A KÉPLET!

Legtöbben, akik azt mondják, hogy nem értik a matekot, utálják is. Ez általában egyes, kettessel jár! Ezt egy kis háromszögnek kell elképzelni. Érted mi a baj?

Ha kettő dolog nem történik meg háromból, NEM TUD NŐNI A HÁROMSZÖG!

És hiába fogsz magántanárhoz járni, ha a tanár kizárólag azzal foglalkozik, hogy értsd a tanananyagot, nem pedig a teljes megértéssel.
Akkor mit is jelent PONTOSAN, hogy valaki nem érti a matekot? 


Nem értette az utolsó órán, amit a tanár mondott, hiányoznak az alapok, nem gyakorolt eleget, nem nézett utána dolgoknak, ezután romlik a jegy matekból, és máris lesz oka utálni a matekot, mert ezzel leértékelték a tudását

Csodálatos süllyedés, és ÓRIÁSI háromszögzsugorodás, ugye?
És mi van azokkal akik nagyjából értik, vagy nagyon is értik a matekot? Hogyan érték el? Miért kapnak négyes és ötös jegyet?

  • Akik korábban nem, de már megszerették a matekot, azok a másik két csúcsot korábban megnövelték. Azaz gyakoroltak, és ismerik a tárgy nagy részét!
  • Akik korábban nem, de már sokat gyakorolnak, azok előtte megértették az alapokat, és kezdték élvezni a matek példák megoldását!
  • Akik korábban nem, de most már simán értik egyből, amit a tanár mond, azokat előtte is érdekelte matek, és szorgalmasan gyakoroltak, hogy elérjék ezt a képességet!

 

Kompetencia hiánya és oka

A magántanárok többsége ott hibázik, hogy a háromszögnek csak az egyik csúcsát veszi figyelembe, a tananyag megértetésével foglalkozik egyedül, de nem gyakoroltatja be eléggé azt, és nem adja át a matek iránti lelkesedését, szeretetét!

Ez így nem fog menni! Nagyon figyelj ezért tanárválasztásnál!


Hiába tanít jól egy magántanár, ha elfelejted pár hét múlva, hogyan is volt az az adott példa!

A matek iránti szeretetet nagyon nehéz az elején elérni a diáknál, így marad a másik kettő csúcs, amit erőteljesen meg kell alapozni.

EZ AZ ÉN MÓDSZEREM!

Megértetem veled az anyagot, és addig gyakoroltatom veled, míg azt nem mondod, hogy élvezed már megoldani a példákat! Ez így lesz!

Kompetens leszel!

A legfontosabb csúcs a gyakorlás, a többi jönni fog a segítségemmel és a végső eredmény ez lesz:

„Értem a matekot, és nem akarom elhinni, de szeretem csinálni!”

Én így tanítok!

Legyél részese ennek a kalandnak, és szerezzük meg a jó jegyet az érettségire együtt!

Kezdd el az érettségire a felkészülésedet!

Most a jelentkezéseddel kapsz egy 2 óra ingyenes próbakorrepetálást! Az ajánlat csak 10 főig szól! Csapj le rá!

Ez a webhely cookie-kat használ, hogy jobb böngészési élményt kínáljon a felhasználóknak.